donderdag 29 januari 2015

Afsluiting Nationale Voorleesdagen

Feestelijk. Zo kunnen we de afsluiting van de Nationale Voorleesdagen noemen. De kinderen van De Tweeklank kwamen bijeen in het theater. Daar werden diverse stukjes opgevoerd. De professionele presentatie werd verzorgd door juf Nienke.
De aftrap werd gegeven door groep 8, die gezamenlijk Old MacDonald hebben omgetoverd tot een heuse rap. Verkleed als rappende boeren gaven zij een mooie show weg, waarbij koeien, paarden, varkens, kippen en eenden werden aangerukt.

 
Vervolgens deden de kinderen van groep 3 een cowboydansje. Ome Henk is namelijk geëmigreerd naar Amerika (of eigenlijk: America), waar hij een big big farm gekocht heeft. Van Oklahoma gingen we naar Alabama en Texacana. Kortom: een en al genieten met groep 3.
 
 
 
 
Ter afwisseling werden er door groep 4/5 gedichten voorgedragen. Gedichten van eigen pen, wat het alleen maar meer aangenaam maakte. De rijmkunsten van groep 4 en 5 zijn van een dusdanig hoog niveau dat menig dichter er jaloers op mag zijn.
 Groep 7 heeft ons weten te overdonderen met een limmerick en enkele gedichten van eigen hand. Dit viel allemaal goed in de smaak van publiek, want het applaus dat volgde was grandioos.


Ook groep 6 heeft zich gewaagd aan enkele gedichten. Deze werden ten gehore gebracht. De kinderen werkten hierbij samen.

 
In de kleuterklassen werd druk geoefend met dansjes. Zo keken we naar de boerderij vol met varkens van boer Jochem en hadden we enkele feestnummers op een rijtje staan.
 
 


Helemaal aan het eind van het spektakel werd onze Voorleeskampioen Noa nog even in het zonnetje gezet. Regionaal gaat zij ons verdedigen in de hoop Nationale Voorleeskampioen te worden. Zij kreeg van juryvoorzitter juf Nienke een heus diploma uitgereikt.

0 reacties:

Een reactie posten