donderdag 28 mei 2015

Topondernemers... online

De afgelopen periode hebben groep 7 en 8 hard gewerkt aan topondernemers in het thema 'Communicatie'. Groep 8 heeft, naast aan een artikel, ook gewerkt aan het bouwen van een website. Dit gebeurde via het platform Webs.com, wat het makkelijk maakt om een website te bouwen. Het is goed om zo de beginselen van het website bouwen onder de knie te krijgen.

In de thema's Industriële Revolutie, hiëroglyfen en computers gingen de kinderen aan de slag. Hieronder zijn de websites te vinden, zoals de kinderen ze hebben afgeleverd. U vindt hier veel informatie over de betreffende thema's.

Computers en zo

Mike en Crystle verdiepten zich in computers. Ze onderzochten het dagelijkse gebruik van computers, de geschiedenis van de computer en de veranderingen die de computers in de loop der jaren hebben gemaakt.
http://computersenzo.webs.com/

 

Industriële Revolutie

De Industriële Revolutie heeft Gioele en Celine goed bezig gehouden. Ze onderzochten dit geschiedkundige moment en beschreven het aan de hand van stoommachines, het leven in de tijd van de Industriële Revolutie en de stakingen van het werk.
http://industrielerevolutie.webs.com/

De komst van de computer

Computers maken ons leven een stuk makkelijker. En de veranderingen nemen in rap tempo toe. Cyan en Maikel verdiepten zich in dit thema en ontwierpen onderstaande website over de komst van de computer.
http://dekomstvandecomputer.webs.com/

Over computers

Het thema computers sprak ook Faith en Lisa aan. Ook zij verdiepten zich in het thema. Aan de website is te zien dat Lisa al ervaring heeft met bloggen. Hun artikel is vertaald naar onderstaande website.
http://overcomputers.webs.com/

Na de stoommachine

Niet alleen de computer heeft veel teweeg gebracht. Het begon al veel eerder. De komst van de stoommachine zorgde voor een industriële voortuitgang die zijn weerga niet kent. Zo ondervonden ook Marlon en Clancy, die met veel aandacht aan onderstaande website hebben gewerkt.
http://nadestoommachine.webs.com/

De Industriële Revolutie

Wat is de Industriële Revolutie precies? Wat betekende dit voor de mensen die toen leefden en wat betekent het vandaag de dag voor ons? Tong Tong en Noa nemen ons mee op reis in de tijd en leggen ons precies uit wat de Industriële Revolutie teweeg heeft gebracht.
http://deindustrielerevolutie.webs.com/

Hiëroglyfen

Communiceren gebeurt de hele dag door. In het Oude Egypte gebeurde dat aan de hand van hiëroglyfen, raadselachtige tekeningetjes die hele verhalen vertellen. Gwen, Komal en Dylan hebben zich in dit thema verdiept en ontwierpen onderstaande website.
http://hieroglyfen.webs.com/

Een wereld vol computers

Jeppe en Milan verdiepten zich ook in het thema computers. Wat brachten die moderne apparaten ons een boel gemak. Eén ding is zeker: zonder computers hadden deze twee heren onderstaande website niet konden maken.
http://eenwereldvolcomputers.webs.com/

 

0 reacties:

Een reactie posten