woensdag 18 november 2015

Plusgroep op De Tweeklank

Na de zomervakantie zijn we op school gestart met een plusgroep. In het groepje zitten kinderen uit groep drie en vier. De plusgroep is voor kinderen die wel wat extra uitdaging kunnen gebruiken. In de klas zijn ze vaak snel klaar met hun werk. Ze hebben de leerstof vlot onder de knie. De kinderen krijgen vaak al extra werk in de klas. Elke donderdagmiddag komen de kinderen een uur in de ruimte bij Juf José.
De activiteiten die we doen zijn heel verschillend. De ene keer schrijven we een verhaal over "bijzondere, aparte" hotels, de andere keer maken we ingewikkelde puzzels. De plusgroep heeft vooral als doel de kinderen uit te dagen in hun denken en doen. Proberen oplossingen te bedenken voor lastige vraagstukken. Maar ook creatief  zijn in je denken.
Zo zijn we de afgelopen weken bezig geweest met het mengen van kleuren. De kinderen kregen de drie basiskleuren rood, blauw en geel en gingen zelf aan de gang. Zo ontdekten ze hoe ze bijvoorbeeld groen of paars konden maken. En wat waren ze verrast toen ze de kleuren zilver en goud hadden gemaakt.
De kinderen zijn erg enthousiast over wat we doen. Iedere week is het weer spannend, wat gaan we vandaag weer leren!
Juf José

0 reacties:

Een reactie posten