woensdag 16 maart 2016

Sovatraining "Eigen Wijzer" gestart

Vrijdag 11 maart zijn we op school weer gestart met de sovatraining "Eigen Wijzer".
Sova staat voor de afkorting sociale vaardigheid.De groep bestaat uit zes leerlingen uit de groepen 5,6 en 7.
Waarom deze training? De kinderen kunnen heel goed zelf vertellen waarom ze deze training gaan doen.
"Ik word erg snel boos en dat vind ik vervelend. Soms komt daar dan weer ruzie van en krijg je bijvoorbeeld straf. Dat vind ik niet leuk". Een ander zegt: "ik voel mij vaak onzeker en durf niet altijd voor mijn mening uit te komen. Ik ben dan bang dat ze mij gaan uitlachen:.
Er zijn ook kinderen die het moeilijk vinden om vrienden te maken of om problemen op te lossen.
Kinderen hebben dus hele verschillende redenen om mee te willen doen.
De training bestaat uit tien bijeenkomsten, elke week hebben we een ander thema. We zijn begonnen met het thema "een gesprek beginnen met iemand". We gaan het verder ook hebben over gevoelens, ruzies oplossen, vrienden maken, samenwerken en pesten.
Tijdens een bijeenkomst praten we met elkaar, doen spelletjes en rollenspellen. De kinderen krijgen een mapje waarin huiswerkopdrachten staan. Want in deze training geldt hetzelfde als bij het leren van de keersommen, als je veel oefent, gaat het steeds beter.
Juf José


0 reacties:

Een reactie posten